A kemény
tojások alját le kell vágni és kiszedni a sárgáját egy tálba. A levágott fehérjét bele lehet tenni a francia
salátába.
A
tojássárgáját keverjük ki két-három kávéskanál kolbászkrémmel, gulyáskrémmel, pizzakrémmel,
mustárral,
majonézzel. Ízesítsük fehér- és fekete
borssal,
citromlével, reszelt
hagymával.
Töltsük bele a
tojásokba a krémet, majd állítsuk bele a
tojásokat a francia
salátába.
A maradék töltelékb?l tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két ev?kanál
tejföllel. Fél deci langyos
vízben oldjunk fel két kávéskanál
zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Miel?tt éppen felforrna, keverjük bele a
tejfölös töltelékbe.
Ha leh?lt, kenjük be vele vékonyan a
tojásokat, majd tegyük h?t?be. Az öntetet is h?tsük, de folyamatosan ellen?rizzük, kevergessük. Ha b?rösödni kezd a te
teje, kiskanállal szedjük a
tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a
tojásokat.
Díszítésként a félretett töltelékb?l nyomjunk kis pöttyöt a
tojások te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>