Egy tálba vagy gyúrótáblára helyezve a
lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a langyos
tejben oldott élesztővel, a
tojások sárgájával, a por
cukor és a
só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. A tésztából 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a
tejjel, a vaníliás
cukorral, a reszelt
citromhéjjal, egy kanál
mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük. Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük, szorosan feltekerjük.
tojássárgájával megkenjük, majd meleg helyen fél órát pihentetjük, villával megszurkáljuk, s a
tojás fehérjével megkenve hűtőbe helyezzük. 20-25 perc múlva közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>