A halat tisztítsuk meg, és vágjuk szeletekre. A fejből és a
filézésből kikerült csontokból készítsük elő az alaplevet. A
hagymát vágjuk karikára, a
fokhagymát aprítsuk finomra, majd tegyük a fazékba a
babérlevéllel, az apróra vágott haldarabokkal és a csontokkal együtt. Tegyünk rá egy csapott ek.
sót és a piros
paprikát. Az egyik zöld
paprikát karikázzuk rá. Öntsük fel kb. 2 liter
vízzel, és forraljuk fel. 15 perc után adjuk hozzá a
paradicsomot. A halszeleteket
sózzuk meg. A levet szűrjük le, és a húst passzírozzuk át. A levet öntsük fazékba, forraljuk fel, és tegyük bele a halszeleteket. Kis lángon főzzük 10 percig. a megmaradt zöld
paprikát az utol
só percben karikázzuk bele. Merjük tányérokba, és egy kanál
tejföllel díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>