Tisztítsuk meg a póré
hagymát, majd vágjuk karikára. Pirítsuk meg 2 ev?kanál
vajban. Aprítsuk fel a ciabattát, és pirítsuk meg újabb 2 ev?kanál
vajban. Vegyük ki, és hagyjuk kih?lni. Kockázzuk fel a fügét, vágjuk durvára a diót. Csepegtessük le az áfonyát. Keverjünk össze mindent hozzávalót, és adjunk hozzá 1-1 ev?kanál aprított petrezselymet és
rozmaringot. A pulykát kívül-belül kenjük be
sóval,
borssal. Melegítsük el? a süt?t 200 fokra.
Helyezzük az áfonyás keveréket a pulyka hasüregébe, majd t?zzük össze, majd kössük össze egy cérnával. Kössük össze a combokat. Keverjük össze a maradék
vajat 2 ev?kanál
rozmaringgal, majd kenjük be az egész pulykát a
rozmaringos
vajjal. Mellel felfelé tegyük a pulykát egy tepsibe, takarjuk be baconnel, és csepegtessük le
narancslik?rrel. Tekerjük be a pulykát egy sátorszer? alufóliába, és hagyjunk egy kis nyílást, hogy könnyedén távozhasson a g?z.
Helyezzük a süt?be, majd 10 perc múlva csökkentsük a h?mérsékletet 160 fokra, és süssük 4,5 órát. Tisztítsuk meg, és kockázzuk fel a leveszöldséget. 1 óra elteltével tegyük a zöldséget, a babérlevelet és a
rozmaringágakat a pulyka köré. 30 percenként öntsünk egy kis vizet a zöldségre. 45 perccel a sütés vége el?tt vegyük le az alufóliát és a baconszeleteket, majd tálalás el?tt süssük ropogósra.
Emeljük a h?mérsékletet ismét 200 fokra, és süssük készre a pulykát. A
narancsok héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levüket. Helyezzük a pulykát el?melegített tálcára, és pihentessük 45 percig a süt?ben.
Öntsük a zöldséget és a
pecsenyelét egy fazékba. Adjuk hozzá a bort, 100 ml
tejszínt,
narancslevet és héjat, majd forraljuk fel. Keverjük simára a
lisztet és a maradék
tejszínt. Kevergetés közben öntsük a többihez, majd hagyjuk a szószt 15 percig f?ni. Öntsük át egy sz?r?n, ízesítsük
sóval,
borssal, és ízlés szerint
narancslik?rrel.
Kínáljuk a pulykához a szószt és a bacont.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>