Keverjük össze a kétféle
lisztet, adjuk hozzá a
tojást, a
tejet, a
sót és keverjük ki. Dagasszuk simára 10 perc alatt, és hagyjuk pihenni 30 percig. nyújtsuk ki 33 mm vastagságúra, lazán tekerjük fel és vágjuk fel 5 mm széles, 8 cm hosszú csíkokra.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Főzzük meg a
krumplit forrásban lévő
sós
vízben 5 percig, és adjuk hozzá a
káposztát. Amikor a
krumpli már majdnem jó adjuk hozzá a tésztát. Szűrjük le, ha a zöldségek és a tészta is megfőtt.
Olvasszuk fel a
vajat a
fokhagymával és a
zsályával közepes tűzön 2 percig.
vajazzunk ki egy sütőtálat, az aljára tegyünk egy réteg tésztát, majd rá a
krumplit és a
káposztát, és locsoljuk meg egy kevés
vajjal. Szórjuk meg
sóval,
borssal és
parmezánnal, majd tegyük rá a Fortina
sajtot is.
Ismételjük meg a rétegezést 2-3 alkalommal, a te
tejére tegyünk
parmezánt.
Süssük 25 percig, és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 1 óra 45 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>