A
lisztet beletesszük egy tálba, közepébe mélyedést csinálunk, ahova az éleszt?t helyezzük, és 1 csésze (kb. 2,5 dl) langyos vizet összekeverünk kevés
liszttel, ezt beleöntjük, majd 20 percig letakarva pihentetjük. Ezután összedagasztjuk a pihentetett
lisztet a
vajjal, a
sóval és a
tojással. Meleg helyre tesszük, hogy kétszeresére dagadjon.
Serpeny?ben felmelegített olajban megsütjük a
hagymát, majd
paradicsom hozzáadásával alacsony h?mérsékleten 15-20 percig pároljuk. A felcsíkozott
paprikát és a felszeletelt
gombát hozzáadjuk a
paradicsomhoz, majd így f?zzük kb. 5 percig. Ezután belekerül a vékonyra felcsíkozott
sonka is a serpeny?be. Ízesítjük
sóval,
borssal, valamint
oregánóval és
bazsalikommal. A megkelt tésztát 20 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és olajozott süt?lapra tesszük. A pizzalapra tesszük a megf?tt
paradicsomos feltétet, és
sajtot reszelünk a te
tejére. 200 fokra el?melegített süt?ben 25 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>