Keverjük simára a palacsinta hozzávalóit. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, tegyünk bele egy kis tésztát, és süssük meg. Hagyjuk kihűlni.
Bazsalikomos szósz: leveleket 2
Elkészítjük a sós palacsintát.
Közben a szardíniákat kivesszük az olajból, jól lecsepegtetjük. A farkukat és az uszonyukat eltávolítjuk. Óvatosan összeforgatjuk az apró
Sűrű palacsintatésztát készítünk a következő módon: a lisztet a tojássárgájával, parányi sóval és tejjel simára keverjük, majd beleforgatjuk a 6 evőkanál porcukorral kemé
A palacsintákat ujjnyi széles csikokra vágjuk, és a kakaóval, a dióval, a baracklekvárral, és a rummal összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba halmozzuk, és a megtisztito
Az összes palacsintát behajtjuk úgy, hogy háromszög alakúak legyenek, majd az összeset egymás mellé rendezzük egy tálon. A citromhéjjal és a vaníliáscukorral meghintjük
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd forró vajon megpároljuk. Sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, 3-5 percig sütjük, majd rászórjuk a
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Eközben a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a tejszínt és a citromlevet. Miután felfor
A burgonyát még forrón átpasszírozzuk, majd összedolgozzuk a tejjel, liszttel, a felvert tojással és sóval. Hozzáadjuk az olajat, majd vastag palacsintákat sütünk belőle.
Ugrás a lap tetejére >>