Elkészítés: A tésztát a csomagoláson megadott módon,
sós
vízben kifőzzük. A
sonkát, a vörös
hagymát és a
paprikát felkockázzuk. A tésztát hideg
vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben felhevítjük a
vajat vagy a Rama
margarint. A
hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott
paprikát és a zöldbor
sót majd fedő alatt 5 percig pároljuk.
sóval,
borssal fűszerezzük, a
sonkával elvegyítjük és a kapott keveréket a tésztába vegyítjük.
margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk.
A
tejet a
tojásokkal,
paradicsompürével, kevés
sóval és piros
paprikával összekeverjük. Belevegyítjük a reszelt
parmezánt és a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 50 percig sütjük. Közben a megmosott, lerázott
petrezselyemzöldből keveset félre teszünk, a többit vékony csíkokra metéljük és a tésztára szórjuk. A félretett
petrezselyemmel díszítjük a tésztát, forrón tálaljuk,
parmezánsajttal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>