» 500 g rigatoni (csőtészta) » 75 g fekete olajbogyó » 30 g bazsalikomlevél » 60 ml extraszűz olívaolaj » 6 kimagozott, durvára vágott paradicsom » 4 szardellafilé » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 kimagozott, finomra vágott, piros csilipaprika » 2 evőkanál sós kapribogyó » só és frissen őrölt fekete bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg kissé a fokhagymát, a csilit és a paradicsomot. Adjuk hozzá az olajbogyót, a durvára vágott szardellát és a kapribogyót. Időnként kevergetve főzzük, amíg felforr. Szűrjük le a tésztát és tegyük vissza az edénybe. A paradicsomos, illatos, fűszeres keveréket a bazsalikommal öntsük a tésztára. sózzuk, borsozzuk. Rázzuk össze és alacsony hőfokon még néhány percig melegítsük. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 27 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom