» 500 g fettuccine (szalagtészta) » 400 g lazacfilé » 375 ml zsírszegény tejszín » 90 ml frissen facsart citromlé » 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 evőkanál finomra vágott, sima levelű petrezselyem » 1,5 evőkanál kapribogyó » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és tegyük mikróban átmelegített tálba. Melegítsük fel az olajat, és a lazacot süssük oldalanként 3 percig benne. Locsoljuk meg a citromlével. Amikor megsült tegyük tányérra és vágjuk fel kisebb darabokra. A hagymát, a tejszínt, a kapribogyót, a lazacot és a petrezselymet halmozzuk a tésztára, sózzuk, borsozzuk. Alaposan rázzuk össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom