» 1 kg félbevágott koktélparadicsom » 500 g spagetti » 250 g félbevágott mazzarellagolyó » 90 ml extraszűz olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, összenyomva » 1 finomra vágott, szárított, piros csilipaprika » 1 evőkanál finomra vágott oregánó » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben. Keverjük össze az oregánót, az olajat, a csilit és a fokhagymát. Melegítsünk fel egy sütőtálat, öntsük bele az olajos keveréket, és süssük addig, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot és pirítsuk 3 percig. Szűrjük le a tésztát és öntsük a paradicsomos keverékhez. sózzuk, borsozzuk és jól rázzuk össze a mozzarellával. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 20-25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom