» 90 ml extraszűz olívaolaj » 90 g pancetta, összevagdalva » 1 fej fehér hagyma, felaprózva » 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 2 evőkanál felaprózott petrezselyem » 6 friss bazsalikomlevél, összetépkedve » 2 piros kaliforniai paprika, felaprózva » 2 sárga kaliforniai paprika, felaprózva » 1 konzerv (400 g) paradicsom, a levével » 1/2 friss, piros csili, összevagdalva » 1/2 teáskanál szárított oregánó » só » 2 evőkanál kapribogyó » egy marék zöld olajbogyó, összevagdalva » 500 g spagetti » 60 g Pecorino vagy parmezánsajt, lereszelve
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, és süssük meg benne a pancettát 3-5 perc alatt. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot és a paprikát. Süssük még 10 percig. Keverjük bele a paradicsomot, a csilit és az oregánót, majd sózzuk meg. Keverjük össze és lefedve pároljuk 15 percig. Adjuk hozzá a kapribogyót és az olajbogyót.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz. 1 perc alatt melegítsük össze, szórjuk meg a sajttal és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom