» 1 kg hüvelyes borsó » 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 2 evőkanál fenyőmag pörkölve » 60 g parmezánsajt összevagdalva és még a tálaláshoz » 2 friss mentahajtás » 90 ml extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt bors » 500 g spagetti
Főzzük meg a borsót sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt, majd szűrjük le. Tegyük egy robotgépbe s fokhagymával, a fenyőmaggal, a parmezánnal, a mentával és az olajjal. sózzuk, borsozzuk meg, és vágjuk apróra a géppel.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le, és őrizzünk meg egy kevés főzővizet.
Tegyük a tésztát egy tálba, adjunk a pestóhoz annyi vizet, hogy szaftos legyen. Tegyük a tésztára, keverjük össze, és tálaljuk melegen egy kis parmezánnal.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom