A
spárga fejét levágjuk, szárait felaprózzuk. A
hagymát a
vajon megpároljuk, majd rászórjuk a
lisztet, és így egy percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a
spárgát, majd forrástól számított negyed órát f?zzük lefedve. Eközben a
spárgák fejét enyhén
sós, cukros
vízben puhára f?zzük. A levest leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a
tejszínt, a
citromlevet, a
spárgafejeket,
sózzuk,
borsozzuk. A pirítósokra
majonézt kenünk, rárakjuk a
lazacot és egy-egy
spárgacsúcsot, majd ezzel kínáljuk a levest. A füstölt
lazac helyett füstölt
pisztrángot, szalámit vagy akár kaviárt is tehetünk a pirítósra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>