» 500 g spagetti » 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 nagy fej hagyma, felaprózva » 60 ml extraszűz olívaolaj » 1 evőkanál száraz fehérbor » 1 érett avokádó meghámozva, kimagozva, kockára vágva » 1 citrom frissen facsart leve » 250 ml natúr joghurt » só és frissen őrölt bors » 1 friss, piros csili kimagozva, összevagdalva » 1 zeller közepe, vékonyan felszeletelve » 1,5 evőkanál sózott kapribogyó, leöblítve » 1 evőkanál felaprózott petrezselyem
Főzzük ki a tésztát sós vízben. Amíg a tészta fő, forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat közepes tűzön, süssük meg benne a fokhagymát és a hagymát 3-5 perc alatt. Adjuk hozzá a bort, és főzzük, míg elpárolog.
Locsoljuk meg citromlével az avokádót. Keverjük ki a joghurtot a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a csilit, a zellert, a kapribogyót és a petrezselymet.
A tésztát szűrjük le és keverjük össze a joghurttal. Adjuk hozzá a hagymás keveréket és az avokádót. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom