» 3 evőkanál vaj » 1 fej hagyma, felaprózva » 500 g olasz sertéskolbász, összevagdalva » 180 ml zsíros tejszín » 1/4 teáskanál frissen reszelt szerecsendió » só és frissen őrölt bors » 500 g gégetészta » 60 g parmezánsajt, lereszelve » 1 evőkanál felaprózott petrezselyem
Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat közepes tűzön, majd süssük meg benne a hagymát puhára. Adjuk hozzá a kolbászt és magas tűzön süssük barnára 3 perc alatt. Öntsük rá a tejszínt és pároljuk alacsony lángon 10 percig. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz. Szórjuk meg a parmezánnal és a petrezselyemmel. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom