» 60 ml extraszűz olívaolaj » 8 újhagyma zöld és fehér része, külön felszeletelve » 90 ml száraz fehérbor » 8 kis cukkini, apró kockára vágva » só » 250 g füstölt sonka, kis kockákra vágva » 100 g blansírozott pisztácia, összevagdalva » frissen őrölt bors » 500 g penne » 3 evőkanál vaj » 60 g parmezánsajt, lereszelve
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne az újhagyma fehér részét 2 percig, majd öntsük rá a bort és pároljuk 3 percig. Adjuk hozzá a cukkinit és sózzuk meg. keverjük össze és süssük 5 percig. Tegyük bele a sonkát, a pisztáciát, az újhagyma zöldjét, majd süssük még 1 percig és borsozzuk meg.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz. magas tűzön keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, és szórjuk meg a hagyma zöldjével, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 35 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom