Articsókás tészta kecskesajttal receptHány személyre: 4-6 személyre
» 90 ml extrasz?z
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 4 friss
articsóka, vékonyan szeletelve
» 4 ev?kanál felaprózott
petrezselyem» 45 g feny?mag
» 400 g friss, puha kecske
sajt»
só és frissen ?rölt
bors» 60 g érett Pecorino
sajt, lereszelve
» 500 g rigatoni vagy más cs?tészta
Az
articsókát pucoljuk meg, törjük ki a szárukat és vágjuk le a fej fels? egyharmadát, szedjük le a küls? leveleket, húzzuk le a szár felé és tépjük le. Vágjuk félbe, vegyük ki a pelyhes közepét és egy késsel szeleteljük fel. Tegyük egy hideg vizes tálba és locsoljuk meg
citromlével.
forrósítsunk fel 2 ev?kanál olajat magas t?zön, a
fokhagymát süssük meg benne aranyszín?re, adjuk hozzá az
articsókát és süssük 5 percig barnára. Vegyük lejjebb a tüzet, fedjük le az edényt és pároljuk 15 percig puhára. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha nagyon kiszárad, végül keverjük bele a petrezselymet.
Pirítsuk meg a feny?magot.
Keverjük össze a kecske
sajtot, a feny?magot, a
sót, a
borsot és a Pecorino
sajt felét egy edényben, és adjuk hozzá maradék olajat.
F?zzük ki a tésztát
sós
vízben, sz?rjük le, és hagyjunk meg 2 ev?kanál f?z?vizet. A tésztát és a f?z?vizet adjuk a kecske
sajtos keverékhez, majd tegyük bele az
articsókát és keverjük össze. Szórjuk meg a maradék Pecorinoval és tálaljuk.
Elkészítési id? 40 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>