A sütőt előmelegítjük 250-ra. A
paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk, négyfelé vágjuk és héjukkal felfelé a tepsibe sorakoztatjuk. Kb. negyed órát sütjük. Ha fekete buborékok vannak a héjon, nejlonzacskóba tesszük újabb negyed órára, majd lehúzzuk a héját és csíkokra vágjuk. A
paradicsomot meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk. A tésztát bő,
sós
vízben, a csomagon levő utasítás szerint megfőzzük. A friss vagy felengedett tintahalat megtisztítjuk és összedaraboljuk. 2 ek. olajon kb. 5 percig pirítjuk a tintahalat, az apró kockákra vágott
fokhagymával és a
babérlevéllel. Hozzátesszük a
paradicsomot és a
paprikát és röviden összepirítjuk, majd
sóval,
borssal,
citromlével fűszerezzük. Belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, a maradék olajat és a csíkokra vágott
bazsalikomot. Előmelegített tányérra szedjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>