Kelkáposzta roládok langusztákkal recept

Hány személyre: 4

» 16-18 kisebb languszta
» 125 ml halalaplé
» 2 evőkanál felaprózott tárkony
» 1 mangó kockára vágva
» 50 g póréhagyma karika
» 50 g karalábé felkockázva
» 50 g sárgarépa felkockázva
» 1 felaprózott mogyoróhagyma
» 1 evőkanál curry
» 4 kelkáposzta levél
» 75 g vaj
» 2 evőkanál olvasztott vaj
» 125 ml tejszín
» 2 evőkanál vermut
» 1 evőkanál olívaolaj
» 1 evőkanál fehérbor (lehetőleg portói)
» zöldcitrom
»
» bors
Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 365 kcal/1533 kj adagonként

A felkockázott zöldségeket 1 percig zott vízben pároljuk, majd hagyjuk kihűlni, és öntsük le róla a vizet. A kelkáposzta leveleit is pároljuk meg, de ezt 2 percen át, majd ugyan úgy hűtsük és szárítsuk meg. A langusztákat jó alaposan mossuk meg, és 4 kivételével mindegyiket kockázzuk fel. Mielőtt ennek nekilátnánk, győződjünk meg róla, hogy a bélhúrokat és a hasonló felesleges dolgokat távolítsuk el róluk. A felkockázott langusztákat ízesítsük val, borssal és tárkonnyal. A korábban elkészített zöldséget keverjük össze a fűszerezett langusztakockákkal.
A párolt kelkáposztaleveleket zás után terítsük szét, majd rakjunk mindegyikbe a keverékből. A tetejét kenjük meg a 2 evőkanál olvasztott vajjal. A tekercseket pedig pároljuk meg 10 percig.
A felaprózott mogyoróhagymát és a felkockázott mangót a 75 g vaj felében megpárolhatjuk. Ízesítsük egy kevéske curry-vel, és öntsük hozzá a fehérbort és a vermutot. A keveréket forralhatjuk és várjuk meg, míg az eredeti térfogat felére nem sűrűsödik, majd adjuk hozzá a halalaplevet. Forraljuk tovább, míg újra be nem sűrűsödik, majd végül adjuk hozzá a tejszínt, és mikor harmadszor is besűrűsödik kész is a mártás.
A most elkészített mártást összeturmixolhatjuk a megmaradt vajjal. Közben a 4 langusztát, amit korábban meghagytunk, az olívaolajban megsüthetjük. Az összeturmixolt mártást fűszerezzük borssal, val és zöldcitromlével.
A tányérokba merjünk egyenletesen a mártásból, és rakjuk rá a tekercseket, majd a tekercsekre pedig helyezzünk rá egy-egy langusztát, majd így tálalhatjuk.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Libaaprólék karórépával
A felkockázott szalonnát süssük meg a vajban, majd a szaftjában futtassuk meg az összevágott hagymát...
Szabolcsi töltöttkáposzta
Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a k...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat