Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 365 kcal/1533 kj adagonként
A felkockázott zöldségeket 1 percig
sózott
vízben pároljuk, majd hagyjuk kihűlni, és öntsük le róla a vizet. A kel
káposzta leveleit is pároljuk meg, de ezt 2 percen át, majd ugyan úgy hűtsük és szárítsuk meg. A langusztákat jó alaposan mossuk meg, és 4 kivételével mindegyiket kockázzuk fel. Mielőtt ennek nekilátnánk, győződjünk meg róla, hogy a bélhúrokat és a hasonló felesleges dolgokat távolítsuk el róluk. A felkockázott langusztákat ízesítsük
sóval,
borssal és tárkonnyal. A korábban elkészített zöldséget keverjük össze a fűszerezett langusztakockákkal.
A párolt kel
káposztaleveleket
sózás után terítsük szét, majd rakjunk mindegyikbe a keverékből. A te
tejét kenjük meg a 2 evőkanál olvasztott
vajjal. A tekercseket pedig pároljuk meg 10 percig.
A felaprózott
mogyoróhagymát és a felkockázott mangót a 75 g
vaj felében megpárolhatjuk. Ízesítsük egy kevéske
curry-vel, és öntsük hozzá a
fehérbort és a vermutot. A keveréket forralhatjuk és várjuk meg, míg az eredeti térfogat felére nem sűrűsödik, majd adjuk hozzá a halalaplevet. Forraljuk tovább, míg újra be nem sűrűsödik, majd végül adjuk hozzá a
tejszínt, és mikor harmadszor is besűrűsödik kész is a mártás.
A most elkészített mártást összeturmixolhatjuk a megmaradt
vajjal. Közben a 4 langusztát, amit korábban meghagytunk, az
olívaolajban megsüthetjük. Az összeturmixolt mártást fűszerezzük
borssal,
sóval és zöld
citromlével.
A tányérokba merjünk egyenletesen a mártásból, és rakjuk rá a tekercseket, majd a tekercsekre pedig helyezzünk rá egy-egy langusztát, majd így tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>