» 20 dkg gomba,felszeletelve » 15 dkg vaj » 20 dkg főtt, közepes garnélarák, megtisztítva és » kizsigerelve » 10 doboz konzerv articsókaszív, lecsöpögtetve és » durvára vágva » 3 dkg sima liszt » 3 dl habtejszín vagy sovány tejszín » 1 dl száraz sherry » 1 evőkanál Worcestershire mártás » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » negyed kiskanál pirospaprika » 5 dkg frissen reszelt parmezánsajt » 8 kis kiolajozott felfújtforma
A gombát 5 dkg vajon puhára pároljuk, beletesszük a garnélákat és aqz articsókaszíveket. A vajat, ami maradt megolvasztjuk, és a lisztet megpezsgetjük rajta, és 3 percig pirítjuk. Apránként beleöntjük a tejszínt, és sűrűre keverjük. Ezután a sherryt és a Worcestershire mártást belecsorgatjuk, sózzuk, borsózzuk, paprikázzuk. A kiolajozott felfújtformába kanalazzuk a garnélás-gombás-articsókát, és a mártással meglocsoljuk. A tetejüket levelestészta-koronggal lezárjuk, és 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom