Az osztrigák húsát levükkel együtt egy tálban elkeverjük a Tabasco felével. Al
só héjukat megtisztítjuk, a felsőket eldobjuk. Ezután a
tejszínes osztrigához fogunk egy lábost, beletesszük a
szalonnát, majd felöntjük
vízzel. Miután felforrt, még 3-4 percig főzzük, majd felcsíkozzuk. Egy jénaiba forró vizet öntünk, és beleteszünk egy lábost. A lábosban összekeverjük a bort, a megmaradt Tabascot és a
tojássárgájákat. Addig kevergetjük a forró
vízben, amíg térfogata megnégyszereződik, majd félretesszük, és miután lehűlt, belekeverjük a
tejszínt és a
chilit. A
szalonnát olajban megsütjük, majd hozzáadjuk a piros
paprikát, és készre pároljuk. Az osztrigákat felmelegítjük, majd visszatesszük héjukba, és egy jénaiba rakjuk őket. A
szalonnás-
paprikás keverékkel, majd a
tojásos masszával leöntjük, és így néhány perc alatt készre grillezzük. A salsás osztrigához egy tálban összekeverjük a
paradicsomot, a felaprózott
hagymát, a
citromlevet, a szószt, a petrezselymet, a
koriandert, majd
sózzuk,
borsozzuk. Az osztrigákat itt is visszatesszük a héjukba, majd rákanalazzuk a
paradicsomos keveréket, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>