Rántott kagyló kifliben receptHány személyre: 4 személyre
					» olaj, a sütéshez
» 45 dkg vékony csíkokra vágott friss kagyló
» 10 dkg sima 
liszt» 2 nagy 
tojás, felverve
» 10 dkg finom, száraz kenyérmorzsa
» durva tengeri 
só, ízlés szerint
» molnárka vagy hot dog kifli
» baja 
káposztasaláta» klasszikus tartármártás				
 
				
					Az olajat olyan serpenyőbe öntjük, ahol 1 cm magasan áll. A kagylót hideg, folyó 
vízben megmossuk, és megszárítjuk. A bundázást a hagyományos módon végezzük. Amikor az olaj elég forró, a kagylókat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, 
sóval,
borssal fűszerezzük, és a tartárral, baja 
káposztasalátával forrón tálaljuk. 
Klasszikus tartármártás:
egy tálban 20 dkg 
majonézt teszünk, majd 5 dkg savanyított, kapros relish-t teszünk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük.
Baja 
káposztasaláta:
45 dkg lila
káposzta,vékonyra szeletelve
45 dkg napa 
káposzta, vékonyra szeletelve
6 új
hagyma, egy kevés zöld szárával együtt
0,5 dl 
tárkonyecet
0,5 dl 
tejföl
1 zöld
citrom leve
1 
citrom leve
só és frissen őrölt 
bors ,ízlés szerint
A 
káposztákat és az új
hagymát összeforgatjuk. Az 
ecetet, a 
tejfölt, a zöld
citrom, és a 
citrom levét összekeverjük, és a 
hagymás 
káposztára öntjük, majd jól összekeverjük.  
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>