Homár Newburg módra recept

Hány személyre: 4

» 2 mélyhűtött homár
» 3 felaprózott vöröshagyma
» 150 g csiperkegomba
» 1 evőkanál étkezési keményítő
» ½ citrom leve
» 3 evőkanál sherry
» 80 g vaj
» 40 g frissen reszelt sajt
» 125 ml tejszín
» 4 tojássárgája
» bors
»
Elkészítési idő: kb 70 perc
Energiatartalom: 476 kcal/1997 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 250 fokra, légkeverés esetén 230 fok is elegendő. A homárt közben vegyük ki a fagyasztóból, hogy felengedhessen. Ha ez megtörtént körül belül 750 ml vizet forraljunk fel, és ebben főzzük meg a homárt kb negyed órán át. Majd ha már kissé megpuhult, kivehetjük és lecsepegtetés után vágjuk félbe. Így hozzáférhetünk homár húsához, amit vegyünk ki. Ne feledkezzünk meg a farokról és az ollókról sem. A homár húsára csorgassunk kis citromlevet, a páncélokat pedig egyenlőre csak tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsünk fel vajat majd ebben kevergessük kicsit meg a vöröshagymát. Közben az étkezési keményítőt és a tejszínt keverjük össze, míg sima nem lesz, majd öntsük rá a hagymára. Hagyjuk felforrni, miközben kevergetjük, és így főzzük 3-4 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezután a tojássárgákat keverjük el a sherry-vel, és ezt is adjuk hozzá a serpenyő tartalmához, majd jó alaposan keverjük össze vele. A mártást ízesítsük val és borssal.
A gombát mossuk és tisztítsuk , majd szeleteljük fel. Egy serpenyőben hevítsünk fel vajat, és ebben pirítsuk meg a csiperkét 5-6 percig. Ha ezzel elkészültünk hozzáadhatjuk a mártáshoz a homár húsával együtt. Lassan és óvatosan forgassuk össze őket, mert a homár húsa könnyen szétesik a főzés után. Az így kapott masszát töltsük bele a homár páncéljába. Majd vegyünk elő sütőlemezt és a megtöltött páncélokat helyezzük rá, a tetejüket szórjuk meg némi sajttal. Az előmelegített sütőben süssük meg a homárokat körül belül 15 percen át. Ha elkészült, tálalhatjuk. Köretként tálaljunk fel hozzá pirított kenyeret és vajat.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Bouillabaisse
Fogunk egy tálat, beletesszük a besózott, borsozott halfilét és angolnát, majd hozzáadjuk az olaj fe...
Narancsos trüffelgolyók
A megolvasztott csokoládékat összekeverjük a vajjal, a likőrrel, a tejszínnel, majd beleforgatjuk a ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat