A libamellek közepére teszünk egy-egy darab henger alakúra vágott
libamájat, feltekerjük, és vékony
spárgával összekötözzük. Az így kapott melltekercset négy korongra szeleteljük és félretesszük, amíg elkészítjük a
gombás szószt. Ehhez serpenyőben olvasztott
vajon megfonnyasztjuk a felaprított
mogyoróhagymát, és az előzőleg negyed órára langyos
vízbe áztatott, majd, lecsepegtetett, szárától megfosztott kucsma
gombát. Hozzáadjuk a madeira bort, és elfőzzük a levét. Beleöntjük a
tejszínt és a húslevest, felére sűrítjük,
sózzuk,
borsozzuk. Majd ezt a szószt a húsos-májas tekercsekre locsoljuk, miután azokat zsiradék nélküli serpenyőben néhány perc alatt megpirítottunk. Melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>