» 50 dkg tengeri halfilé » 2 gerezd fokhagyma » 3-4 ev?k. sötét szójamártás » A bundájához: » 1 dl száraz fehérbor » 2 tojás » 4 ev?k. finomliszt » 2 ev?k. étkezési keményít? » 10 dkg szezámmag » fél mk. só » olaj » A mártáshoz: » 4 ev?k. szójamártás » 3-3 ev?k. vörösborecet és ketchup » 5 dl húsleves » csipet só » 3 ev?k. kristálycukor » 2 ev?k. étkezési keményít?
A halat 12 részre szeljük és bepácoljuk a fokhagymával és a szójamártással.
A bunda hozzávalóit összedolgozzuk és egy kis id?re pihenni hagyjuk.
F?zni kezdjük a levest, a szóját, az ecetet és a ketchupot folyamatos kevergetés mellett. Meghintjük sóval, cukorral és felöntjük a vizes keményít?s keverékkel. Így megkapjuk az édes-savanyú mártásunkat.
A halakat a bundába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, majd lelocsoljuk a mártással.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom