» A fűszerkeverékhez: » 1 ek. fűszerpaprika » 1 tk. durva szemű tengeri só » 1 tk. őrölt koriandermag » 1 tk. kínai ötfűszer-keverék » fél tk. őrölt gyömbér » 1/4 tk. őrölt szegfűbors » 1/4 tk. cayenne-i bors » A mártáshoz: » 4 ek. dijoni mustár » 2 ek. szójaszósz » 1 tk. méz » 1/4 tk. csípős csiliolaj » 4 kicsontozott kacsamell bőrével együtt, 2,5 cm vastagon » 1 marék almafaszilánk, 30 percre beáztatva
Keverjük össze a fűszerkeverék hozzávalóit. Metsszük be a kacsa bőrét, majd kenjük be a fűszerkeverékkel, és pihentessük 20-30 percig. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben.Egy tálban keverjük össze a máz hozzávalóit. Csepegtessük le a faszilánkot, majd dobjuk a parázsra. Tegyük a húst bőrős oldalával lefelé, és zárt sütőben süssük 3-4 percig, majd fordítsuk meg, és süssük még 3-4 percig. Indirekt hő felett süssük ég 4 percig a kacsahúst, és közben egyszer fordítsuk meg. Amikor elkészült, vegyük le a grillről, fedjük le alufóliával, és pihentessük 3-4 percig. Ezután szeleteljük fel, és a mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 35-37 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom