Fűszeres kacsa sütőtökkel receptHány személyre: 4-6 személyre
» 4 bőrös kacsamell
» fél kimagozott, vékony szeletekre vágott sütőtök
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 3 evőkanál vörösbor
ecet» 1 evőkanál
méz» 1 evőkanál
cukor» 1 evőkanál
szójaszósz
» 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
» ázsiai zsenge zöld
saláta a tálaláshoz
»
só és frissen őrölt fekete
bors
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Tegyük a sütőtököt a tepsibe és kenjük meg 1 evőkanál olajjal.
sózzuk,
borsozzuk. 15 perc alatt süssük meg, egyszer átforgatva. Keverjük össze a
szójaszószt, a
mézet és a kínai fűszerkeveréket., majd kenjük meg vele a kacsát. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és a kacsát bőrös oldalával lefelé 5 perc alatt süssük meg. Fordítsuk meg és még 3-5 percig pirítsuk. Tegyük tálra és 5 percig pihentessük. Szeleteljük fel. Keverjük össze a maradék olajat, az
ecetet, a cukrot, a
sót és a
borsot. Tegyük tálalóra a megsült tököt, te
tejére tegyük a kacsát, locsoljuk meg az öntettel és az ázsiai zöld
salátával díszítsük.
Elkészítési idő 30 perc.
nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>