Langyos
vízbe tesszük az éleszt?t, a cukrot. Fogunk egy tálat, beleszórjuk a
lisztet, az éleszt?s vizet,
sót, majd megdagasztjuk. Így állni hagyjuk 1-2 órát, majd újból meggyúrjuk. A tésztából kb. 15 cipót formázunk, majd kinyújtjuk úgy, hogy lángos formájúak legyenek, majd újból pihenni hagyjuk ?ket. Kb. fél óra múlva süt?be tesszük, és megsütjük ?ket. Miután kivesszük ?ket a st?b?l, zsebeket vágunk rájuk, hogy a tölteléket bele tudjuk tenni. A sütés ideje alatt elkészítjük a falafelt: a csicseribor
sót megf?zzük, majd puhán ledaráljuk, és megf?szerezzük,
olívaolajat adunk hozzá, és gombócokat készítünk bel?le. Olajban kisütjük ?ket, és a piták zsebeibe tesszük. Végül elkészítjük a csíp?s mártást, és ezt is hozzáadjuk. Turmixba tesszük a meghámozott
paradicsomokat, a kimagozott
paprikákat, a Piros Aranyat,
sót,
citromlevelet és az egészt összetumixoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>