Salsához hámozzuk meg az
avokádót,
uborkát, mangót, és daraboljuk fel. Keverjük össze a felaprított
hagymával és
chiliszósszal. Tegyük a hűtőbe.
Vágjuk le a homárfarok aljáról a lágy héjat. Szúrjunk bele 1-1 fémnyársat. Keverjük ki a
vajat a
fokhagymával,
citromborssal és a
korianderrel. Kenjük meg vele a rákot.
Készítsük elő a grillsütőt, és olajozzuk be a
rácsokat. Rakjuk fel a rákfarkakat aljukkal lefelé, és pirítsuk meg. Páncéljukat is süssük 5 percig, Közben kétszer kenjük meg
vajjal. Tegyük a grillre a
lime szeleteke, és kenjük meg őket
chiliszósszal.
Rákot egy kanálnyi
vajjal,
lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>