A vörös
káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd be
sózás után fél órát állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk. Közben a birs
almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A malacbordák bőrét bevagdossuk, húskloffoló kalapáccsal megütögetjük a húst, majd kevés
sóval és frissen őrölt
borssal bedörzsöljük, majd
lisztbe mártjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat és a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütjük benne. Kiszedés után melegen helyen tároljuk, hogy megőrizze hőmérsékletét. A maradék olajban karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a
káposztát és a birs
almát. Takarék lángon készre pároljuk. Amikor elkészült, kevés
ecettel ízesítjük. Felforralunk 2 dl vizet a sülthússzaftkockával. Ezt a bordák sütőzsiradékára öntjük, felforraljuk, és besűrítjük. A szaftot a húsra öntjük. A párolt
káposztával és cikkekre vágott sült
burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>