Mossuk meg, majd gyaluljuk le az uborkákat, sózzuk le ?ket és hagyuk állni a sóban. Két óra múlva nyomkodjuk ki az uborkát, és ismételjük meg a folyamatot. Mikor már telj
Az uborkákat alaposan megmossuk, majd héjastul felkarikázzuk, és megsózzuk. 3 órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és szétterítjük egy konyharuhán. Amikor megszikkadt, h
A zöldségeket külön-külön félig megpároljuk, lecsöpögtetjük, majd kis kockákra vágjuk. Utána kis üvegekbe rétegezzük. Er?sen ecetes, sóval, cukorral és tárkonnyal f?szere
Egy 5 liters üvegbe tegyük bele a megmosott ubokákat, és forrázzuk le a timsós vízzel. Egy éjszakát hagyjuk állni, majd másnap tisztí vízzel öblítsük le. Tegyünk az üvege
Mossuk le alaposan az uborkákat, és csak ezután rakjuk ?ket üvegbe. El?tte az üveg aljára tegyünk kaprot, tormát, egészborst és ha van rá lehet?ségünk, meggyfalevelet. Ön
A káposztát legyaluljuk, és megsózzuk. A paradicsompaprikákat felcsíkozzuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk pár órát. Az ecetet higítjuk, belekeverjük a cukrot, felf?zzü
A kis zöld dinnyéket alaposan megtisztítjuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegekbe sz?l?- és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket és borsot teszünk, majd belerakjuk
T?vel megszurkáljuk a zsenge, zöld diót. 10 napig áztatjuk hideg vízben, a vizet minden nap cseréljük. 10 nap után cukorszirupot f?znk, minden kiló cukorhoz 3 dl vizet ad
Ugrás a lap tetejére >>