A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd a sütőbe tesszük. Amikor a héja felhólyagosodik, kiszedjük, sót szórunk rá, majd letakarjuk egy tiszta konyh
A paprikákat mossuk meg, tegyük a tűzhely lapjára, és kis lángon süssük át. Ezután tegyük egy tálba, sózzuk kicsit meg, majd takarjuk le, és hagyjuk állni.
A paprika magját kiszedjük, húsát felkarikázzuk, a nagy uborkákat legyaluljuk, a hagymát felszeleteljük, majd a kisebb uborkákkal és zöld dinnyékkel együtt e
A szőlőleveleket alaposan átmossuk, majd csomókban nagy, széles szájú üvegekbe tesszük, lenyomokodjuk, majd teletöltjük sós vízzel. Lefedve jól szellőző h
A hagymákat meghámozzuk, és alaposan megmossuk. Egy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd kiszedjük a hagymákat, és a visszamaradt vizet
A karfiolt egyforma kis rózsákra szedjük, majd tiszta üvegekbe tesszük. A tartósítószert a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, majd beletesszük a tá
A tök héját levágjuk, húsát legyaluljuk, és megsózzuk. Amikor levet eresztett, kifacsarjuk, majd átmossuk, és lecsöpögtetjük. Utána szétterítjük egy kony
Hámozzuk meg a tököt, kaparjuk ki a belsejét és gyaluljuk le. Fél órára sózzuk le, majd nyomkodjuk ki alaposan, és mossuk át hideg víz alatt. Forraljunk ecete
Ugrás a lap tetejére >>