Édeskömény-és paprikasaláta mozzarella sajttal receptHány személyre: 6 személyre
» Öntethez:
» 3 ek.
olívaolaj» 1 ek. vörösbor
ecet» 1 tk. apróra vágott
fokhagyma» 3/4 tk. szardellapszta
» 1/4 tk. zúzott piros csili
paprikapehely
» 1/4 tk. durva szemű tengeri
só» Salátához:
» 2 közepes édes
köménygumó, a zöld szárakat és tollszerű
» zöldjét levágva
» 2 sült piros húsú
paprika, kockára vágva
» 250 g
mozzarella sajt, kockára vágva
» 100 g kimagozott fekete olívabogyó, lecsepegtetve és
» felaprítva
» 3 ek. durvára vágott
bazsalikomlevél
» durva szemű tengeri
só» frissen őrölt fekete
bors
A
salátaöntet hozzávalóit keverjük össze. Az édes
köményt hosszában vágjuk félbe, és kenjük be egy kevés
saláta öntettel. A
saláta hozzávalóit keverjük össze. Készítsük el a grillsütőben a parazsat. Az édes
köményt vágott felével lefelé zárt grillsütőben süssük 5-7 percig, majd fordítsuk meg és süssük még 3 percig. Süssük még addig, amíg ropogósra sülnek.
Vegyük le a grillről, és hagyjuk kihűlni.
A torzsákat vágjuk le, és dobjuk el. Vágjuk darabokra, és adjuk a
salátához. Locsoljuk meg az öntettel,
sózzuk,
borsozzuk, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 35-40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>