» Öntet: » 3 ek. olívaolaj » 2 ek. frissen facsart citromlé » fél ek. frissen reszelt gyömbér » fél tk. apróra vágott fokhagyma » fél tk. őrölt római kömény » fél tk. durva szemű tengeri só » 1 nagy csipet cayenne-i bors » 300 g kimagozott, kockára vágott paradicsom » fél tk. durva szemű tengeri só » 2 közepes padlizsán » 4 ek. vékonyan felszeletelt újhagyma » 4 ek. felvágott friss korianderzöld vagy petrezselyem
Keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit, és hagyjuk 30 percig állni. Keverjük össze a paradicsomkockákat sóval, és 20-30 percig érleljük. Szűrjük le, és tegyük egy tálba a paradicsomokat. Készítsük elő a faszenet. A padlizsánokat szurkáljuk meg villával, és zárt grillsütőben grillezzük 15-20 percig. Közben forgassuk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hosszában vágjuk félbe a padlizsánokat, és kaparjuk ki a húsát, majd vágjuk durvára. A padlizsánt és az újhagymát adjuk a paradicsomhoz, és óvatosan keverjük össze. A salátát locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg korianderrel vagy petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 45-50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom