Mossuk meg és szedjük leveleire a
salátát. Tegyük egy konyharuhába, és tegyük a hűtőbe 3 órára, így jó ropogósak lesznek. Két
tojást főzzünk keményre, tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre.
Krutonok:
Hevítsük fel az olajat és a
vajat egy serpenyőben, vágjuk a kenyerek kis kockákra, tegyük a serpenyőbe, majd pirítsuk 3 percig. Tegyük egy rozsdamentes edénybe, keverjük hozzá a
parmezánt, fedjük le és tegyük félre.
Pépesítsük a
fokhagymát, csavarjuk ki a
citrom levét, és tegyük egy tálba őket, egy nyers
tojással és az olajjal együtt, majd keverjük össze. Öntsük az egészet a
salátástálba.
Vágjuk fel kis darabokra a
salátát és az
ajókát, tegyük a
salátástálba, a kemény
tojással együtt. Jól keverjük át, és adjuk hozzá a krutonokat.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott metélő
hagymával és tárkonnyal és
borsozzuk meg.
Mindössze 40 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>