Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a sz?rös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. F?szerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és t?zálló tálba rakjuk. Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva el?melegített süt?ben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom