Öntsük a babot egy szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Tisztítsuk meg a répát, és vágjuk ferdén vékony szeletekre.
Tisztítsuk meg a
hagymát is, majd vágjuk kis kockákra. Pucoljuk meg a
fokhagymagerezdeket, és vágjuk hosszában négyfelé.
Forrósítsunk egy edényben
olívaolajat, szórjuk bele és pároljuk állandó kevergetés közben a
hagymát,
fokhagymát, és a
sárgarépát. Kb. 4 perc elteltével keverjük bele a cukrot és a
paradicsompürét. Forrósítsuk fel és pirítsuk meg az egészet.
Öntsük fel a keveréket 1/4 l
vízzel, és forraljuk fel. Keverjük bele a babot. Fűszerezzük
sóval,
borssal,
citromlével, majd főzzük alacsony hőfokon még pár percig.
Tegyük a
salátát 2 órára a hűtőszekrénybe. Díszítsük
citromszeletekkel,
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>