Leves rákkal, spárgával és kukoricával receptHány személyre: 4 személyre
» 1,2 l csirkealaplé
» 2,5 cm gyömérgumó felaprítva
» 1 tk.
földimogyoró-olaj» 175 g főtt fehér rákhús
» 300 g friss
spárga» 200 g fagyasztott kukorica vagy bébikukorica
» 1 ek. kukorica
liszt» 1
tojásfehérje
»
só és
bors» A díszítéshez:
» 1 új
hagyma finomra vágva
» 2 ek. felaprított
korianderlevél
A
spárgát megmossuk és a kukoricával finomra vágjuk.
A marhalevest felfőzzük, beletesszük a
gyömbért és takarékon fél óráig a tűzön hagyjuk, majd kiemeljük belőle a
gyömbért.
Az olajon egy perc alatt megfuttatjuk a rákot,
sóval és
borssal ízesítjük, ezután felöntjük a levessel. Ha felfőtt adagoljuk hozzá a
spárgát és a kukoricát. Néhány perc után beledolgozzuk a kukorica
lisztet, amelyet előtte 2 evőkanál
vízben fel kell oldani. Pár perc után belekeverjük az enyhén felvert
tojásfehérjét is és már tálalhatjuk is. Korianderrel és új
hagymával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>