Tegyünk egy tálba vizet, rakjuk bele a
tőkehalat és néhány órát hagyjuk benne. A szardellát megtisztítjuk, kiszálkázzuk és felszeljük.
Az
endíviát is átöblítjük, leszedjük a külső leveleket és felvágjuk. Forgassuk össze a felkockázott
paradicsommal, az olajbogyókkal és a végén a halakat halmozzuk a te
tejére.
A szósz elkészítése:
A
paradicsomot feketére pirítjuk, egy lezárt zacskóban fél óráig állni hagyjuk, majd könnyen lehúzzuk a héját. Durván összetörjük a
mandulát és keverjük össze a
paradicsommal,
fokhagymával, erős
paprikával, piros
paprikával és az
ecettel. Rálocsoljuk az
olívaolajat. Ezt a mártást a
salátára kanalazzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>