Aszalt szilvával töltött csirkemell receptHány személyre: 4 személyre
» 2 szép nagy
csirkemell» 20 dkg mag nélküli aszalt
szilva»
só» őrölt
bors» A bundázáshoz:
» 10-10 dkg
liszt» zsemlemorzsa és darált dió
» 2
tojás» A sütéshez:
» olaj
A
csirkemellről távolítsuk el a bőrt és filézzük ki. 4 szép melldarabot késsel szúrd fel hosszában, és a nyílást töltsd meg aszalt
szilvával a végét pedig tűzd össze fogpiszkálóval vagy hústűvel.
A hússzeleteket
sózzuk és bor
sózzuk meg. Ezután forgassuk meg
lisztbe, majd
tojásba, és végül dióval kevert zsemlemorzsába. Egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.
Forró olajban, közepes lángon süssük aranybarnára. Kiemelve az olajból célszerű lecsepegtetni, és melegében tálalni.
Szerecsendióval megbolondított
burgonyapürét javaslunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>