Szeleteljük fel a póré- és vörös
hagymát, pucoljuk meg a
paradicsomot, és paszírozzuk le. Tegyük mindet egy serpenyőbe, adjuk hozzá még az olajat, a babérlevelet, a
narancsot, a halat és az összezúzott
fokhagymát. Pároljuk az egészet néhány percig, majd
sóval-
borssal fűszerezzük. Adjunk hozzá 1,5 liter vizet, forraljuk fel, és hagyjuk a tűzön még negyed órát főni. 15 perc elteltével szűrjük le a levest, a darabokat törjük át, majd újra összeöntjük őket. Tegyük vissza a tűzhelyre, és forraljuk fel. Rakjuk bele a cérnametéltet és a
sáfrányt. Alacsony fokozaton addig főzzük, míg a tészta teljesen meg nem puhul. A levest és a
sajtot szervírozzuk külön. Ízlés szerint szórja meg mindenki magának a levest. 50 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>