Daráljuk le finomra a pörkölthúst. Tegyük az egészet egy tálba, és dolgozzuk össze a majorannával, a kipréselt zsemlével, a finomra vágott 
gomba 1/3-ával, az apróra vágott 
petrezselyemmel, a pisztáciával, a zúzott 
fokhagymával, a reszelt 
sajttal és a 
tojásokkal. A borjúhúst vágjuk fel szeletekre, és húsklopfolóval verjük ki őket egy kicsit. Halmozzunk a szeletek közepére a töltelékből, és göngyöljük fel őket. A töltött húsokat madzaggal kössük meg, nehogy szétessenek sütés közben. Forgassuk meg ezeket 
lisztben, és egy serpenyőben kevés 
vajon pirítjuk meg. Fűszerezzük 
sóval-
borssal, és hozzáadjuk a bort is. Pároljuk puhára a húsokat. Később hozzáadjuk a maradék 
gombát, és a megpucolt, felszeletelt 
paradicsomot. 30 percen át pároljuk együtt őket. Késznek akkor tekinthető, mikor már jó sűrű mártás lesz belőle. Végül szedjük ki a húsokat egy tálra, vágjuk le a madzagot róluk, locsoljuk meg a mártással. Ízlés szerinti körettel kínálható. 70 perc alatt elkészíthető.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>