» A salsához: » 2 érett avokádó, húsa kockára vágva » 200 g paradicsom, finomra kockázva » 4 újhagyma, a fehér részei finomra aprítva » 2 ek. frissen facsart lime-lé » 2 ek. finomra aprított friss bazsalikomlevél » 1 ek. olívaolaj » 1 tk. finomra aprított fokhagyma » 1 tk. finomra aprított jalapeno paprika » 3/4 tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. Worcester-szósz » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 2 ek. durvára aprított fokhagyma » 2 tk. durva szemű tengeri só » 3 T-bone steak, 3 cm vastag » olívaolaj » 1 tk. frissen őrölt fekete bors
A salsa hozzávalóit keverjük össze, és tálalás előtt hagyjuk 2 órát állni. Tegyük a fokhagymát vágódeszkára, szórjuk meg 1 tk. tengeri sóval. Aprítsuk finomra, és közben dolgozzuk sós krémmé. Készítsük elő a parazsat. A steakot kenjük be olajjal, majd a fokhagymás krémmel és a maradék sóval és borssal. 20-30 percig pihentessük sütés előtt.
Zárt sütőben süssük a steakot 6 percig, majd fordítsuk meg, és süssük még 4-6 percig. Vegyük le a grillről, és pihentessük 3-5 percig. Szeleteljük fel, és a salsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-32 perc, plusz a pihentetés.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom