Mexikói frittata receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek. zöldségolaj
» 1 kis fej finomra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma zúzva
» 150 g csemegekukorica
» 100 g száraz fekete bab, egy éjszakára
vízbe áztatva
» 1 ek. finomra vágott, friss
oregánó» 6 egész
tojás, felverve
» 2 ek.
sótlan
vaj» 50 g érett
cheddar sajt»
só és frissen őrölt
bors»
tejföl a tálaláshoz
»
avokádóslsa:
» 1 db vékonyra szelt
avokádó» fél fej közepes nagyságú vörös
hagyma, finomra szelve
» 2 db apróra vágott
paradicsom» 2 tk. csiliszósz
» 1 ek. juharszirup
» 2 ek. finomra vágott, friss
koriander
A babot egy éjszakára áztassuk be
vízbe, másnap öntsük le róla a vizet, öblítsük le, majd kétszer annyi hideg
vízbe tegyük fel főni. Magas hőfokon forraljuk 10 percig, majd kisebb hőfokon főzzük meg. Amikor kész szűrjük le.
A salsa hozzávalóit tegyük egy tálba, és keverjük össze.
Az olajat melegítsük fel, és süssük meg benne a
hagymát, a
fokhagymát, a kukoricát és a babot 1-2 percig. Keverjük bele az
oregánót, és tegyük az egészet egy tálba. Hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a
tojásokat, és ízesítsük. A
vajat olvasszuk fel, majd tegyük bele a
tojásos keveréket, és süssük 1-2 percig. Tegyük a sütőbe 10-12 percre, vegyük ki, és szórjuk meg
sajttal. Süssük barnára 1 perc alatt. Vágjuk fel 4 szeletre, tegyünk a te
tejére salsát és
tejfölt.
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>