A darált húshoz keverjük a felaprózott
gyömbért, 3
hagymát, a
sáfrányt, a
petrezselyemzöldet, a
tojást, a garam masalát és két kanál morzsát. 12 egyforma részre felosztjuk, gombócokat csinálunk belőle, majd mindegyikbe 2-3
mandulát nyomunk. A maradék zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban kisütjük. Eközben az összepréselt
fokhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprózott
hagymát és 4 kanál vizet. Belekeverjük a
kurkumát, a
sót, a
borsot és a római
köményt, majd a héjától megszabadított
paradicsomot is. Az egészet alaposan összefőzzük, majd ezzel kínáljuk a gombócokat, amiknek a te
tejére szórjuk a
koriandert.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>