Basmati rizs rákkal, halhússal és gyömbérrel receptHány személyre: 2-4
» 2/3 csésze kókuszreszelék
» 1 3/4 csésze
víz» 1
hagyma» 3 ek. olaj
» 2 tk.
currypor
» 1 1/3 csésze basmati
rizs» 3 csésze csirkehúsleves
»
só, őrölt
bors» 9 dkg cukrozott
gyömbér» 2 kemény
tojás» 2
paradicsom» 1/2 csésze hal, -és rákhús
A kókuszreszeléket zsiradék nélkül megpirítjuk, majd felöntjük a
vízzel, hűlni hagyjuk, és leszűrjük. A felaprózott
hagymát és az összepréselt
fokhagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
curryt, és néhány perc elteltével a kókuszreszelék főzőlevét is. Eközben a
rizst a csirkehúslevesben puhára főzzük, majd belekeverjük a
gyömbért, a hal és rákhúst. Sózzuk,
borsozzuk, majd eloszlatjuk a tányérokban. Erre tesszük a felszeletelt
tojást és
paradicsomot, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>