Bouillabaisse - Franciaország receptHány személyre: 4 személyre
» 1,5-1,7 kg vegyes hal és nyers rákféle
» 1,2 l hideg
víz» 250 g
paradicsom» csipetnyi
sáfrány» 2 ek. forró
víz» 6 ek.
olívaolaj» 1
hagyma» 1
zellerszár felszeletelve
» 1 póré
hagyma» 1 adag fűszerkeverék
» egy nagyobb csík
narancshéj
» 2 gerezd
fokhagyma» 1/2 tk. ánizs
kapormag
» 1 ek.
paradicsompüré
» 2 tk. Pernod
» 4 vastag szelet francia kenyér
»
só és
bors» A díszítéshez:
» turbolya
A halat megtisztítjuk és a maradékát 20 percig pároljuk, a visszamaradt levet eltesszük. A
paradicsomot forró
vízbe rakjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A
sáfrányt pedig
vízbe rakjuk.
Az
olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt
hagymát és póré
hagymát, valamint a
zellert. Ezután hozzádolgozzuk a fűszereket, a
narancshéjat, a zúzott
fokhagymát , a
paradicsomot, a
sáfrányt és az ánizs
kapormagot. Felöntjük a hallével és egy háromnegyed óráig pároljuk. Ezután először a rákféléket 6 percig, majd hozzá téve a halakat is 6 percig fűzzük. Ha megpuhult kiememeljük a rákokat és a halat, a
paradicsompürét és a Pernodot pedig beledolgozzuk. Sóval és
borssal ízesítjük.
Tálaláskor a tányér aljára helyezünk egy szelet kenyeret, erre rétegezzük a halat és a rákot, végül pedig rámerjük a levest.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>