A húst és a
sonkát felkockázzuk. A
sárgarépát és a gyökeret meghámozzuk és felszeleteljük, a
fokhagymát összezúzzuk, a
hagymát, a
paradicsompaprikát és a petrezselymet felaprítjuk, a
paradicsomot meghámozzuk, és a
paprikával együtt felszeleteljük.
A húst a
sonkával,
sárgarépával, gyökérrel és 1
hagymával a
vízben nagyon lassan megfőzzük, Ha kész, a húst kiszedjük, és rostraira szedjük.
A másik
hagymát, a
fokhagymával együtt a
vajon megpároljuk, hozzáadjuk a
paprikát és a
paradicsomot. Babérlevéllel, piros
paprikával és
sóval ízesítjük. Amikor a
paprika már puha, belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és még 5 percig főzzük.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>