Sárgabarackos vagy őszibarackos vinaigrette recept
Hány személyre:
» 1 mogyoróhagyma » 2 érett, hámozott barack » 100 ml fehér balzsamecet » 50 g közepesen erős mustár » 1/2 kanál méz » só » 175 ml növényolaj » 100 ml hidegen sajtolt olívaolaj » 25 ml dióolaj » kevés narancslé
Mogyoróhagymát kockákra vágjuk, sárgabarackot félbevágjuk, magokat eltávolítjuk. Ezeket ecettel, mustárral, mézzel, sóval és borssal tálba tesszük, és pépesítjük. Beleöntjük az olajat és tovább pépesítjük. Ha túl sűrű, narancslevet adunk hozzá. Kész vinaigrette-et üvegbe tesszük, és lezárjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom